Dr. Csorba Ferenc

Dr. Csorba Ferenc 1974-ben kezdte tanári hivatását, majd Győr-Moson-Sopron megye meghatározó matematikatanárává vált. 2010-ben nyugállományba vonult.

Tanári munkájában nagyon sokat tett a diákok körében a matematika népszerűsítéséért, a tanárkollégák szakmai, pedagógiai, módszertani kultúrájának fejlesztéséért. Pedagógusként is az elhivatottság, a diákok tisztelete és szeretete, valamint kivételes szakmai igényesség jellemzi munkáját. Önzetlen, nagy tudású pedagógus.

Évtizedeken át szervezte a Kenguru és Gordiusz megyei középiskolai versenyeket. A Rátz László Vándorgyűléseken többször tartott előadást és feladatmegoldó szemináriumot. Munkája során szoros szakmai kapcsolatot épített ki különböző egyetemek matematikai tanszékeivel és szakmai civil szervezetekkel, és munkájukban a mai napig részt vesz. Aktívan bekapcsolódott a felvidéki magyar diákok matematikai tehetséggondozásába.

Nagyon sok cikke, írása jelent meg a matematikával foglalkozó folyóiratokban. Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó iskola 2001-es megalakulásától a mai napig előadóként részt vesz a tehetséggondozásban. A Bolyai János Matematikai Társulat győri tagozatának sokáig elnöke, jelenleg vezetőségi tagja. Több mint 30 évig volt az OKTV Matematika I. Bizottságának tagja. Évtizedeken keresztül állandó feladatmegoldója volt a Matematika Tanítás folyóiratnak, mely révén országos szakmai elismertségre tett szert.

Kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkájának elismeréseként 1984-ben szakfelügyelőnek nevezték ki. Eddigi munkáját több kitüntetéssel ismerték el, 1990-ben Beke Manó - díjat, 2006-ban Ericsson - díjat kapott.

Dr. Csorba Ferenc évtizedeken át tartó kiemelkedő szakmai tevékenysége révén méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.